dilluns, 6 de maig del 2024

Acta de l’assemblea general ordinària de l’Associació de famílies d’Alumnes de l’Institut Sants (AFA Institut Sants)

 

A Barcelona, a les 18:30 del dia 8 d’abril de 2024 se celebra l’assemblea general ordinària de socis de l’Associació de famílies d’Alumnes de l’Institut Sants amb l’assistència de 16 persones.

1.Lectura i aprovació si s’escau, de l’acta de la sessió anterior.

Es fa menció de que la gestió del canvi de nom, domicili i junta està enllestida, de que tenim els estatuts diligenciat actualitzats i de que caldrà renovar la junta un cop finalitzada l’assemblea. També es comenta que s’ha dut a terme la socialització de llibres per part de l’empresa Comercial Girona com es va votar a la darrera assemblea.

Aprovació per consens.

2. Comptes exercici 2023

Es presenten els comptes. S’han comprat les taquilles per a totes les classes de 3r i es comenta que segurament ja el curs vinent serà l’institut qui s’encarregui del manteniment de totes les taquilles.

Aprovació per consens.

3. Pressupost 2024

Es comenta que el curs vinent es compraran les taquilles de 4t d’ESO i que és possible que en els anys següents hàgim de comprar taquilles pels batxillerats. L’empresa encara és Taquicel. El curs vinent serà l’institut qui es faci càrrec del manteniment de les taquilles.També s’informa del fet que l’AFA participa una mica en la celebració de la diada de Sant Jordi, que segurament l’institut no renovarà tants llibres com ha fet aquest curs i que hi ha gestions encara pendents de cobrar.

Aprovació per consens.

4. Renovació de càrrecs

La tresorera de l’AFA ha de deixar el seu càrrec i dos vocals han hagut de deixar de ser-ho, en conseqüència, la nova junta, actualitzada, consisteix en:

Presidenta: Cristina Valero

Vicepresident: Fernando Artal

Tresorer: Sergio Patón (substitueix Olga Gómez, tresorera en funcions fins que es formalitzi el relleu)

Secretària: Magali Salsas

Vocals (10):

  • Patrícia Miranda

  • José Luis Gómez

  • Paula Meiss

  • Loreto Sousa

  • Neus Carol

  • Maria Luisa Montolio

  • Lídia Naval

  • Mamen López

  • Mar Rosso

  • Raquel Robalo

Properament la secretària actualitzarà la nova junta presentant el certificat d’elecció d’aquesta.

S’aprova per consens la nova junta.

5. Aprovació de Comercial Girona per a la socialització de llibres pel curs 2024-2025

La presidenta explica que les incidències en l’arribada dels lots de llibres i la falta d’algun llibre en els lots, les van patir sobretot les famílies que van fer la comanda fora del termini establert, que Comercial Girona canviarà el sistema d’atenció telefònica i que comptarà amb l’empresa FedEx com a empresa de transport. Aquests tres factors i el fet que la gran majoria de famílies que van sol·licitar els llibres dins del termini establert estiguin contentes amb el seu servei, fa que es proposi la continuïtat amb Comercial Girona.

S’aprova amb 13 vots a favor i 3 abstencions.

6.Una vocal informa els socis de la seva assistència a una reunió en la qual es va detallar que el Departament d’Educació, sense previ avís ni consens amb direcció ni el professorat, canviés el mobiliari de totes les aules de 1r d’ESO, provocant el desconcert d’alguns professors/es, la inadequació d’aquest mobiliari a les activitats educatives actuals i la incomoditat de l’alumnat. Un soci vol saber si aquesta opinió és de la majoria o de la minoria del professorat i si l’equip directiu hi està d’acord o no amb aquest professorat. La vocal ens trasllada el desig d’aquesta part del claustre de donar-los suport amb les nostres firmes.

S’aprova per consens.

7. Es valora aconseguir subvencions i ajuts mitjançant la presentació de projectes a diverses entitats. Socis de l’AFA es posen d’acord per reunir-se i planificar algun projecte que beneficiarà l’alumnat i servirà per finançar millores en l’institut com ara el terra i els murs del pati.

S’aprova per consens.

8. Una vocal informa els assistents del fet que El Timbal, Aquarel·la Melcior, l’escola Jaume I, l’escola Pràctiques i el nostre Institut Sants han redactat un document exposant els fets i motius pels quals cal millorar punts conflictius de l’entorn escolar. El document també presenta les propostes fetes per tots aquests centres per obtenir una veritable pacificació de la zona escolar i està adreçat a la regidora del districte Sants-Montjuïc. Se’ns demana a l’AFA firmes i suport.

S’aprova per consens.

9.ALM-Adolescència lliure de mòbils

El vicepresident ha assistit a una reunió virtual organitzada per aquest moviment de famílies i ens convida a fer reflexionar les famílies de l’institut sobre l’ús de smartphones per part dels adolescents i ens indica que l’objectiu és que els adolescents no en tinguin un fins als 16 anys. Se celebra que la normativa de l’Institut Sants sobre aquests dispositius s’apliqui correctament ja que es guarden a les taquilles i es fan servir el mínim possible quan els professors ho demanen, però es proposa que l’AFA recolzi aquesta iniciativa mitjançant xerrades que informin els familiars i  publicacions acadèmiques o oficials a la pàgina web de l’AFA.

S’aprova per consens.

S’aixeca la sessió a les 19:50h.

Presidenta                                      Secretària

Cristina Valero                              Magali Salsas